Deze opdrachten zijn na te spelen in de klas met behulp van doosjes of enveloppen. Je kunt gebruik maken van gewone hangsloten met sleutels, maar het kan handiger zijn om gebruik te maken van hangsloten met een cijferslot. Meer uitleg hierover hieronder:
Een eenvoudiger alternatief in plaats van echte doosjes is om gebruik te maken van enveloppen, waar een gat in gemaakt is met een perforator om de enveloppen op slot te doen.
Bij het naspelen gaan we ervan uit dat de doosjes of enveloppen niet op te breken of scheuren zijn.
Het is belangrijk de sloten en sleutel te markeren zodat je weer welke sloten bij welke sleutels horen! Dit kun je doen met gekleurde tape, gekleurde stickers, of door de sloten en sleutel een lik verf te geven. Voor elke set sloten heb je een andere kleur nodig, zodat alles uit elkaar te houden is.
Je kunt voor hangsloten naar de bouwmarkt, HEMA, kijkshop, of Action gaan, maar het is best lastig om meerdere hangsloten te kopen die met dezelfde sleutel opengaan. Dit worden ook wel gelijksluitende hangsloten genaamd. Dit zijn vaak ook de duurdere hangsloten in het assortiment, waardoor het best prijzig kan worden. (Online vind je wel webshops die ze kunnen leveren, maar let wel op dat je meerdere sets van gelijksluitende sloten nodig hebt, waarbij je niet wil dat de sleutel van de ene set sloten ook op de andere sets sloten werkt.)
Een handiger alternatief is cijferhangsloten te gebruiken. De privésleutel is in dat geval niet een fysieke sleutel, maar de cijfercombinatie waarmee je het cijferslot openkrijgt. Je hebt dan cijfersloten nodig waarbij je de cijfercombinatie zelf kunt instellen, zodat je een setje van meerdere sloten kunt maken die met dezelfde cijfercombinatie opengaan. Je moet nog steeds wel de sloten markeren met tape, stickers, of verf om te zien welke bij elkaar horen. Online vindt je makkelijk goedkope cijfersloten, soms zelfs al in verschillende kleuren.